This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?

/, Berita Semasa/RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?

RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?

“RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?”

Tahukah anda semua, rumah yang disebut sebut design moden ni sebenarnya, dah tahun 1980an lagi dah wujud. Haa…igt orang dulu dulu xmaju ke…

Basically, design moden hari ni adalah design lama yg diberi nafas baru. Cuba tengok gmbr Abg Wan share ni, ni adalah kawasan perumahan Taman Guru di Pintu Geng, Kota Bharu. Perumahan Taman Guru ni wujud sejak tahun 80an lagi.

Kalau tengok atap bumbungnya; haaa…sama mcm design moden hari ni kan. Konsep atap bumbung mcm ni tidak mempunyai perabung. Dan kalau perhati, cornice (konkrit atau bata timbul di sekeliling tingkap) pun dah lama wujud.

Bezanya, dulu design ni digabungkan dgn design Curve pada ruang porch dan juga tingkap; sekarang ditukar kepada petak petak sahaja. Dan satu lagi slab porch (porch kereta berbumbung konkrit flat) pun dah wujud dah dulu. Orang beralih tidak guna slab kemudiannya sbb bocor.

Cuma lani teknologi pembinaan berkembang, slab mula popular kembali lepas kita dah ada chemical waterproofing yang boleh mengurangkan risiko bocor.

Abg Wan tahu, kita ni semua mudah puas. Design ni; lepas satu ketika; bila dh terlalu common dalam pasaran, kita akan mula rasa puas dan bosan. So, lepas tu design lain pula muncul.

Aaaa gitu; buat klien-klien Abg Wan yg rumah moden tu; jgnla rasa posting mcm ni Abg Wan nk bgtau design rumah tu dah outdated; tetapi design moden hari ni di recycle dgn nafas baru dgn tambahan beberapa idea baru seiring dgn perkembangan teknologi binaan. Peace ya 

Kongsikan :

About the Author:

Admin
Write code !

Leave A Comment

Hubungi Kami ? sila tekan DISINI
+ +