About mahligaiidaman

This author has not yet filled in any details.
So far mahligaiidaman has created 43 blog entries.

Tiada Tanah Tapi Nak Bina Rumah?

RM500 DAH BOLEH MILIKI RUMAH IDAMAN  Minima bayaran deposit sebanyak RM500 untuk mereka yang ingin memiliki rumah idaman. Tawaran istimewa untuk warga Pantai Timur terutamanya Kelantan dan Terengganu. Pakej ini khas untuk mereka yang tiada tanah tapi nak bina rumah, Jangan bimbang kami ada tanah yang sedia untuk anda bina rumah. Kelebihan Pakej Tanah dan [...]

Tiada Tanah Tapi Nak Bina Rumah?2020-08-12T01:21:59+00:00

Serahan Kunci Mahligai Idaman

SERAHAN KUNCI MAHLIGAI IDAMAN En Nik Ihsan & Pn Suhaila Alhamdulillah..selesai sudah penyerahan kunci rumah Mahligai Idaman kepada En Nik Ihsan & isteri, di Kg Kok Keli, Tumpat Setinggi penghargaan buat En Nik Ihsan & isteri kerana telah memberi kepercayaan kepada Mahligai Idaman untuk membina rumah tuan puan. Jom Bina Rumah Idaman anda dengan Mahligai [...]

Serahan Kunci Mahligai Idaman2020-08-06T01:09:50+00:00

Tips Dekorasi Ruang Tamu

TIPS DEKORASI RUANG TAMU RUMAH ANDA 1. Gunakan Cermin Sebagai Hiasan Teknik menggunakan cermin pada dinding selalu digunakan oleh kebanyakan pakar hiasan dalaman untuk pastikan ruang nampak lebih luas. Bukan itu saja, cermin hias dinding juga mampu menjadikan ruang tampil lebih elegant dengan gaya tersendiri. 2. Guna Warna Neutral Untuk Ruang Tamu Guna warna neutral [...]

Tips Dekorasi Ruang Tamu2020-08-03T00:50:08+00:00

Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

[PAKEJ BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI] . Lokasi Rumah Bina: Kandis, Bachok, Kelantan ☑Saiz Rumah : 1783 kaki persegi ☑Bilangan Bilik Tidur : 4 ☑Bilangan Bilik Air : 2 ☑ Ruang Tamu : 1 ☑ Ruang Keluarga :1 ☑ Ruang Makan : 1 ☑ Dapur : 1 ☑ Veranda : 2 ☑ Porch : 1 [...]

Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri2020-07-21T01:28:04+00:00

Banglo Pastel

https://www.youtube.com/watch?v=tWqskKD_XV0&t=1s Jom tengok video Banglo Pastel ni sampai habis... Mana tahu ada yang nak cuci mata atau sedang mencari inspirasi untuk bina rumah idaman buat keluarga tercinta 😉😉 Gerenti ramai yang akan tertawan dengan rekabentuk banglo ni... Tak percaya? Jom kita usya banglo ni... Gabungan warna hijau muda / lime green dan putih memang memukau mata [...]

Banglo Pastel2020-07-19T01:22:06+00:00

Tips Pemilihan Kekuda Kayu Atau Kekuda Besi

KEKUDA KAYU ATAU KEKUDA BESI?? Yang mana lagi bagus? Setiap pemilik rumah mesti mahukan yang terbaik untuk rumah mereka dan pemilihan kekuda sangatlah penting. Kriteria permilihan kekuda ni ada banyak tapi kami di Mahligai Idaman akan cuba memberikan sedikit tips dan nasihat untuk pemilihan kekuda. Kedua-duanya bagus sebab kedua-duanya sudah meluas penggunaannya di Malaysia. 1) [...]

Tips Pemilihan Kekuda Kayu Atau Kekuda Besi2020-07-15T01:18:46+00:00

Rumah Idaman, Rumah Impian

𝐈𝐍𝐆𝐈𝐍𝐊𝐀𝐍 𝐑𝐔𝐌𝐀𝐇 𝐈𝐃𝐀𝐌𝐀𝐍 𝐒𝐄𝐏𝐄𝐑𝐓𝐈 𝐈𝐍𝐈???😉 ➡️Selalu idamkan memiliki sebuah banglo yang selesa untuk seisi keluarga??Haa….jom tengok banglo dekat bawah ni, mana tau berkenan di hati… ➡️Kalau dah tengok tu, tak rasa nak bina rumah sendiri macam ni ke? ➡️Bila bina rumah dengan Mahligai Idaman, banyak manfaatnya sebab kita design rumah ikut CITARASA, BAJET dan KEHENDAK [...]

Rumah Idaman, Rumah Impian2020-07-13T01:32:43+00:00

Progress Bina Rumah – Kg Repek, Pasir Mas

[Album Progress Banglo : En. Mazuan]Lokasi: Kg. Repek, Pasir MasStatus Kesiapan : Cat Sealer dan Pemasangan MozekMaklumat Rumah :☑Saiz Rumah : 2460 kaki persegi☑Bilangan Bilik Tidur : 4☑Bilangan Bilik Air : 2☑ Ruang Tamu : 1☑ Ruang Keluarga : 1☑ Ruang Makan : 1☑ Dapur Kering : 1☑ Dapur Basah : 1☑ Ruang Basuh : [...]

Progress Bina Rumah – Kg Repek, Pasir Mas2020-07-12T04:17:34+00:00

Progress Bina Rumah

[Album Progress Banglo : En.Rashid]Lokasi: Kuala Nerus, TerengganuStatus Kesiapan : Progress dalam proses cuci bahagian dalam dan luar rumah serta peratakan batu chipping.Maklumat Rumah :☑ Saiz Rumah : 1572 kaki persegi☑ Bilangan Bilik Tidur : 4☑ Bilangan Bilik Air : 3☑ Ruang Tamu : 1☑ Ruang Keluarga : 1☑ Dapur : 1☑ Harga Asas : [...]

Progress Bina Rumah2020-07-12T04:23:09+00:00

Pakej Tanah Dan Bina Rumah

Pakej tanah dan bina rumah No.1 Kelantan dan Terengganu.Tanah di kawasan strategik dan design rumah mengikut trend terkini menepati citarasa pelanggan.Harga dan spesifikasi rumah yang sangat berbaloi."Booking hanya serendah Rm 500".Harga BermulaRM200,000 Hingga RM 350,000 RM200,000 Hingga RM 350,000RM200,000 Hingga RM 350,000.Proses loan kami urus A-z sehingga lulus. Loan Bank &LPPSA semua kami uruskan!!!.Berikut Senarai Lot [...]

Pakej Tanah Dan Bina Rumah2020-07-12T04:32:24+00:00
Whatsapp Team MI
Sila bersetuju dengan 'privacy policy' kami terlebih dahulu sebelum memulakan perbualan.