About mahligaiidaman

This author has not yet filled in any details.
So far mahligaiidaman has created 49 blog entries.

Syarat Penting Sebelum Bina Rumah

DAH LAMA FIKIR NAK BINA RUMAH??? TANAH DAH LAMA TAMBUN, TAK TERUSIK.. 6 syarat penting wajib anda semak sebelum bina rumah atas atah sendiri yang perlu anda ambil tahu: a) Pastikan GERAN TANAH atas nama anda sendiri b) STATUS TANAH atau syarat tanah perlulah berstatus kediaman c) KELUASAN TANAH yang sesuai d) Pastikan tanah tersebut [...]

Syarat Penting Sebelum Bina Rumah2020-09-14T01:41:38+00:00

Pakej – Kg Hutan Putih

PAKEJ TANAH & RUMAH : Kampung Hutan Putih, Machang, Kelantan Pandangan Tapak Tanah 1 Pandangan Tapak Tanah 2 Pandangan Tapak Tanah 3 Pandangan Tapak Tanah 4 Pandangan Tapak Tanah 5 Pandangan Tapak Tanah 6 Pandangan Drone LotSaiz (MP)Harga (RM)StatusPT 1024525199,000SOLDPT 1025525199,000SOLDPT 1026525199,000SOLDPT 1027525199,000SOLDPT 1028525199,000SOLDPT 1029525199,000SOLDPT 1030525199,000SOLDPT 1031525199,000SOLDPT 1032525199,000SOLDPT 1033525199,000AVAILABLEPT 1034525199,000AVAILABLEPT 1035525199,000AVAILABLEPT 1036525199,000AVAILABLEPT 1037525199,000AVAILABLEPT 1038525199,000AVAILABLEPT 1039525199,000AVAILABLEPT [...]

Pakej – Kg Hutan Putih2020-09-15T04:52:59+00:00

Kelengkapan Tandas Jenama Morvan

SAPU BERSIH HANYA SEKALI FLUSH  Tiada lagi pembilasan berkali ganda dan tidak perlu susah susah menyental sisa sisa di mangkuk tandas selepas membuang. Dual flush system yang digunakan bagus bagi kita yang nak menjimatkan air kerana dual button berfungsi untuk air kecil dan besar masih jauh lebih baik daripada harus menggandakan flush seperti tandas aliran [...]

Kelengkapan Tandas Jenama Morvan2020-09-14T01:08:36+00:00

Sinki Stainless Steel

Teringin nak pakai sinki dapur PREMIUM dan MEWAH di rumah..??? Hakak - hakak suri rumah bagitahu lah cik Habang korang semua tuu.. Kami nak offer SINKI STAINLESS STEEL 304 yang PREMIUM dan MEWAH jenama MORVAN khas buat uollss semua yang tengah renovate dapur rumah atau tengah bina rumah. Bila dah pakai SINKI STAINLESS STEEL yang [...]

Sinki Stainless Steel2020-09-02T03:38:11+00:00

Masalah Atap Bocor

[ Musim Monsun kian menjelma! Pening kepala atap asyik bocor je…! ]Majoriti kes bocor adalah diruang perabung. Ruang ni biasanya diletakkan konkrit simen yang mana sebenarnya masih terdapat ruang rongga lubang yang boleh dimasuki air.Masalah atap bocor memang memeningkan kepala tuan rumah tak lupa juga pihak kontraktor!Haa.. Kami ada SOLUSI untuk masalah atap bocor ini!Kami [...]

Masalah Atap Bocor2020-09-02T03:28:02+00:00

Tinted Window

Kebanyakan rekabentuk rumah moden masa kini menggunapakai jumlah dan keluasan tingkap yang banyak. Salah satu masalah daripada penggunaan tingkap yang banyak adalah kesan panas akibat cahaya matahari. Ramai juga pelanggan kami yang risau keadaan yang pupular digelar sebagai 'Panas Petang', iaitu situasi di mana bilik atau sesuatu ruang yang menghadap matahari pada waktu petang, tidak [...]

Tinted Window2020-08-17T00:27:35+00:00

Tiada Tanah Tapi Nak Bina Rumah?

RM500 DAH BOLEH MILIKI RUMAH IDAMAN  Minima bayaran deposit sebanyak RM500 untuk mereka yang ingin memiliki rumah idaman. Tawaran istimewa untuk warga Pantai Timur terutamanya Kelantan dan Terengganu. Pakej ini khas untuk mereka yang tiada tanah tapi nak bina rumah, Jangan bimbang kami ada tanah yang sedia untuk anda bina rumah. Kelebihan Pakej Tanah dan [...]

Tiada Tanah Tapi Nak Bina Rumah?2020-08-12T01:21:59+00:00

Serahan Kunci Mahligai Idaman

SERAHAN KUNCI MAHLIGAI IDAMAN En Nik Ihsan & Pn Suhaila Alhamdulillah..selesai sudah penyerahan kunci rumah Mahligai Idaman kepada En Nik Ihsan & isteri, di Kg Kok Keli, Tumpat Setinggi penghargaan buat En Nik Ihsan & isteri kerana telah memberi kepercayaan kepada Mahligai Idaman untuk membina rumah tuan puan. Jom Bina Rumah Idaman anda dengan Mahligai [...]

Serahan Kunci Mahligai Idaman2020-08-06T01:09:50+00:00

Tips Dekorasi Ruang Tamu

TIPS DEKORASI RUANG TAMU RUMAH ANDA 1. Gunakan Cermin Sebagai Hiasan Teknik menggunakan cermin pada dinding selalu digunakan oleh kebanyakan pakar hiasan dalaman untuk pastikan ruang nampak lebih luas. Bukan itu saja, cermin hias dinding juga mampu menjadikan ruang tampil lebih elegant dengan gaya tersendiri. 2. Guna Warna Neutral Untuk Ruang Tamu Guna warna neutral [...]

Tips Dekorasi Ruang Tamu2020-08-03T00:50:08+00:00

Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

[PAKEJ BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI] . Lokasi Rumah Bina: Kandis, Bachok, Kelantan ☑Saiz Rumah : 1783 kaki persegi ☑Bilangan Bilik Tidur : 4 ☑Bilangan Bilik Air : 2 ☑ Ruang Tamu : 1 ☑ Ruang Keluarga :1 ☑ Ruang Makan : 1 ☑ Dapur : 1 ☑ Veranda : 2 ☑ Porch : 1 [...]

Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri2020-07-21T01:28:04+00:00
Whatsapp Team MI
Sila bersetuju dengan 'privacy policy' kami terlebih dahulu sebelum memulakan perbualan.