This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Tips Bina Rumah

/Tips Bina Rumah

PERUBAHAN PELAN KETIKA BINA!!

By | 2017-10-18T12:05:49+00:00 October 18th, 2017|Categories: Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , |

Adakah anda terfikir untuk melakukan sebarang perubahan pada pelan lantai selepas ianya dipersetujui oleh pelukis pelan? Atau mungkin perubahan tersebut ingin dilakukan ketika proses pembinaan sedang dijalankan? . BERITA BAIKNYA! Perubahan masih boleh dilakukan NAMUN ada limit atau hadnya bagi setiap perubahan yang ingin dilakukan. Kami akan memberikan gambaran secara ringkas akan perubahan yang [...]

Meeting santai bersama Software Developer

By | 2017-10-18T10:53:39+00:00 October 18th, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , |

MI sedang giat untuk membangunkan customised software tersendiri untuk membantu memudahkan bakal-bakal klien melihat pelan-pelan yang sesuai untuk tanah mereka. Software ini akan senaraikan senarai tepat pelan-pelan yang betul-betul muat dalam satu-satu tanah. Kami jangka MI merupakan satu-satunya kontraktor di Malaysia yang akan menggunapakai software ini buat masa ini. 

Anugerah Tapak Binaan Terbersih Bulan September 2017

By | 2017-10-15T14:57:15+00:00 October 15th, 2017|Categories: Berita Semasa, Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , |

“Anugerah Tapak Binaan Terbersih Bulan September 2017” Dengan kuasa yang ada, dengan ini Mahligai Idaman umumkan pemenang bagi tapak binaan terbersih bulan September 2017 jatuh kepada group Abe Mat!! Ya, inilah group yang kekal kerja berdisiplin dan MI beri reward pada mereka. Kami bukan saja tekankan kerja perlu cantik buatan; tapi keadaan di tapak [...]

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!!

By | 2017-10-10T10:03:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , |

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!! Ini lah antara perkara yang menjadi topik bualan HANGAT di kala merancang untuk membina atau membeli sebuah RUMAH IMPIAN..Betul tak??..Ya, sudah semestinya!..Jika anda berhasrat memiliki sebuah rumah adalah PENTING untuk mempunyai perancangan yang JELAS dan BIJAK berkaitan perbelanjaan kewangan atau “budgeting” ini. . Perancangan secara JELAS dan BIJAK?? Semestinya, [...]

Next Project !!

By | 2017-10-05T11:18:59+00:00 October 5th, 2017|Categories: Berita Semasa, Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , |

Pelan pelan pelan..... Yaaa...kami ada lebih 100 pelan rumah berbeza dari rumah dibina pelanggan-pelanggan kami. Tapi semua pelan berdasarkan kehendak mereka yang mungkin ada keterbatasan disebabkan budget dan bentuk tanah masing-masing. Kami sedang ambil inisiatif nak kumpul dan perbaiki setiap pelan supaya lebih kemas dan mantap. Lepas ni lebih mudah untuk kami [...]

PING PING BARANG MORVAN NAK LALU

By | 2017-10-04T12:44:52+00:00 October 4th, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , |

Ok hari ini barangan kelengkapan dalaman kami dengan jenama morvan akan dihantar ke customer kami yang berada di Kuantan,Pahang😊😊 Mesti ramai yang masih tak tahu yang Mahligai Idaman bukan sahaja menyediakan servis bina rumah malah Kami juga merupakan pengedar barangan kelengkapan dalaman rumah seperti washdown toilet,suis soket dan juga kelengkapan lain dibawah Jenama Morvan👍👍 [...]

Rumah Batu Ke Rumah Kayu Ni?

By | 2017-10-02T11:41:53+00:00 September 27th, 2017|Categories: Jual Beli, Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , |

Ini gambaran banglo setingkat projek kami di Seberang Jertih, Terengganu yang dalam peringkat akhir finishing. Dindingnya nampak macam bukan dinding konkrit. Betul tak? Ha, kemasan dinding yang digunakan bg memberi efek spt kayu ini dipanggil papan Shera (Shera Board). Kelebihan papan Shera ni: - dinding lagi cantik. - membantu mengurangkan haba dari cahaya matahari [...]

🤗🏡[PELAN LANTAI PERCUMA DATANG LAGI]!!!🏡🤗

By | 2017-10-02T11:41:53+00:00 September 27th, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , |

Haa hari ni abe MI nok bagi pulok Pelan lantai percuma kepada pengunjung setia facebook Mahligai Idaman ni😀👍 Kali ni abe MI akan kongsi dengan adik kakok satu design banglo pelanggan abe MI yang bakal dibina di Besut, Terengganu🎆🎇 Design banglo ni meme comey dengan konsep moden yang diterapkan di beberapa bahagian rumah ni [...]

THROWBACK RUMAH SIAP

By | 2017-10-02T11:41:55+00:00 September 24th, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , |

[THROWBACK RUMAH SIAP] Selamat Petangggg semuanya! Salam MAAL HIJRAH!! Mahligai do do, do do do do Idaman do do, do do do do Marilah do do, do do do do..Marilah!!😍 Heheh, semua benda nak di "doo dooo doooo" kan..   Memang paduu betul lagu nie, sampai ke mak bapak budak pun ikut [...]

PANTAU DAN KAWAL

By | 2017-10-02T11:41:57+00:00 September 20th, 2017|Categories: Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , |

[PANTAU DAN KAWAL] Kejayaan dalam menyempurnakan sesebuah projek pembinaan bukanlah terhasil dengan mudah.Bagaimanakah kita dapat memastikan kesiapan kerja di tapak dalam landasan yang betul? Anda ingin tahu??? . . . . . . . . Terdapat dua perkataan yang penting bagi menjawab persoalan tersebut iaitu "Pantau" dan "Kawal" atau dalam bahasa inggeris nya ialah "Monitoring [...]

Hubungi Kami ? sila tekan DISINI
+ +