JUBIN? APE TU JUBIN DAN TERDAPAT PELBAGAI JENIS KE? MARI BACA TIPS YANG KAMI SEDIAKAN UNTUK ANDA KETAHUI LEBIH LANJUT.

 

Jubin ialah kepingan bahan tahan lasak seperti seramik, batu, logam atau kaca diproses yang umumnya digunakan untuk menutup atap, lantai, dinding atau objek lain seperti meja. Jubin terbahagi kepada banyak jenis. Antaranya adalah :

1. Jubin Badan Penuh (Full Body)

Jubin badan penuh adalah sejenis jubin seramik yang tidak bercahaya, bahan dan warna depan dan belakangnya adalah sama. Ia mempunyai rintangan anti-gelincir dan memakai yang baik. Skop yang berkenaan digunakan secara meluas di dalam dewan, koridor dan laluan pejalan kaki luar dan lantai lain, biasanya kurang digunakan di dinding.

2) Jubin Kaca
Permukaan jubin kaca itu dirawat dengan suhu tinggi kaca dan tekanan tinggi. Jubin seramik ini terdiri daripada dua bahagian, embrio bumi dan permukaan kaca. Fungsi glaze adalah untuk meningkatkan keindahan jubin seramik dan memainkan peranan anti-fouling yang baik iaitu menangani dan menghalang pertumbuhan organisma di bawah permukaan air.

3) Jubin Vitrified

Permukaan jubin vitrified, seperti kaca, umumnya licin dan cerah. Kelebihan jubin vitrified adalah warna-warni lembut dan mesra alam.

Langkah-langkah bina rumah bersama Mahligai Idaman

Langkah 1

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Langkah 2

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan

Langkah 3

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Langkah 4

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Ingin tahu lebih lanjut? Telefon nombor hotline kami di bawah

Ingin tahu lebih lanjut? klik button di bawah untuk bercakap dengan pegawai pemasaran kami

Dapatkan konsultasi percuma bina rumah di mahligai idaman

Hubungi Kami

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU