This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

rumah moden

/Tag:rumah moden

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!!

By | 2017-10-10T10:03:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , |

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!! Ini lah antara perkara yang menjadi topik bualan HANGAT di kala merancang untuk membina atau membeli sebuah RUMAH IMPIAN..Betul tak??..Ya, sudah semestinya!..Jika anda berhasrat memiliki sebuah rumah adalah PENTING untuk mempunyai perancangan yang JELAS dan BIJAK berkaitan perbelanjaan kewangan atau “budgeting” ini. . Perancangan secara JELAS dan BIJAK?? Semestinya, [...]

UPGRADE TANDAS…BOLEHKE??

By | 2017-10-04T12:35:01+00:00 October 4th, 2017|Categories: Berita Semasa, Uncategorised|Tags: , , , , |

Satu kelebihan bina rumah atas tanah sendiri; klien boleh memilih rekaan dan finishing dalaman rumah mengikut kehendak dan kemampuannya. Ini salah satu rekaan dalaman bagi bilik air Masterbedroom klien kami yang mana klien meminta bagi Upgrade jenis mozek setara mozek digunapakai di hotel 5 bintang dan ruang pembahagi shower screen disamping ruang kabinet. Jadi, [...]

MAHLIGAI IDAMAN DI LAPANGAN TERBANG SULTAN ISMAIL PETRA, KOTA BHARU

By | 2017-10-02T11:42:16+00:00 September 13th, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , |

"MAHLIGAI IDAMAN DI LAPANGAN TERBANG SULTAN ISMAIL PETRA, KOTA BHARU" Jenama MI sudah terpampar di Airport Kota Bharu sejak penghujung bulan puasa yang lalu. Ia salah satu langkah berterusan kami dalam mengukuhkan jenama MI di Kelantan. Jika anda berminat nak bina rumah dengan kami, boleh berhubung terus dgn klik utk direct whatsapp: www.mahligaiidaman.com/fakimi www.mahligaiidaman.com/shazili [...]

RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?

By | 2017-10-02T11:42:18+00:00 September 6th, 2017|Categories: Artikel Umum, Berita Semasa|Tags: , , , , , |

"RUMAH MODEN ALAF BARU....BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?" Tahukah anda semua, rumah yang disebut sebut design moden ni sebenarnya, dah tahun 1980an lagi dah wujud. Haa...igt orang dulu dulu xmaju ke... Basically, design moden hari ni adalah design lama yg diberi nafas baru. Cuba tengok gmbr Abg Wan share ni, ni adalah kawasan [...]

Melepa atau Plaster

By | 2017-10-02T11:42:57+00:00 July 17th, 2017|Categories: Berita Semasa, Progres Rumah, Uncategorised|Tags: , , , , , , |

Melepa ialah satu cara untuk menyaluti suatu permukaan dengan menggunakan mortar. Ianya dilakukan untuk menutup kecacatan pada muka tembok bata. Plaster juga merupakan aspek yang penting untuk menunjukkan kecantikkan sesebuah rumah. Plaster yang cantik, kemas dan menarik akan menyebabkan tetamu yang datang ke rumah terpegun dan akan mengakui bahawa rumah tersebut cantik. Plaster atau [...]

Mangkuk tandas Mahligai Idaman BERKUALITI PREMIUM

By | 2017-10-02T11:43:16+00:00 July 2nd, 2017|Categories: Berita Semasa, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , |

Zero complaint! Mangkuk tandas Mahligai Idaman adalah kualiti premium! Seperti dimaklumkan pada posting 13 Jun lalu, model baru mangkuk tandas telah siap diproduksi dan packaging mangkuk tandas ini juga sudah hampir siap. Kali ini kami akan guna model mangkuk tandas 1 piece yang baru dengan didatangkan penutup UF jenis slim. Sistem Flushing mangkuk tandas [...]

Stairway to Heaven

By | 2017-10-02T11:43:21+00:00 June 13th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , |

Stairway to Heaven Ini adalah contoh tangga yang dibina Mahligai Idaman bagi sebuah banglo klien kami di Kota Bharu. Tangga konsep macam ni sebenarnya dari sudut pembuatannya ada sedikit susah nak dibuat sebab banyak formwork anak tangga perlu dibuat. Dari pandangnya nampak ala tangga rumah moden, cuma kami dari pandang sudut lain, kalau nak [...]

Video: Banglo Kg.Belimbing Tanah Merah

By | 2017-10-02T11:43:23+00:00 June 11th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah, Videos|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Video: Banglo Siap di Tanah Merah, Kelantan Jom saksikan ruang dalaman banglo siap Mahligai Idaman di Tanah Merah, Kelantan. Saiz banglo : 2104 kaki persegi Bilik : 4 Bilik Air : 3 Harga (asas) : RM 284,000

Hubungi Kami ? sila tekan DISINI
+ +