3 Tips Pemilihan Langsir Rumah

Mari Baca Tips Ringkas Yang Kami Sediakan Untuk Anda Ketahui Lebih Lanjut.

Langsir baru akan dipasang sebagai penaik seri rumah kediaman terutamanya mahu menyambut majlis istimewa atau perayaan.Corak dan fabrik langsir yang betul akan menambahkan gaya hiasan dalaman kediaman. Ia bukan sahaja membuatkan penghuni berasa lebih selesa, malah akan menyerikan kediaman yang anda akan miliki.

Jadi, ini kami kongsikan 3 TIPS PEMILIHAN LANGSIR untuk menaikkan seri lagi kediaman baru anda.

1-SAIZ LANGSIR
pastikan reka bentuk, jenis dan kedudukan pintu dan jendela rumah anda. Setiap pintu dan jendela mempunyai reka bentuk berbeza mengikut saiz rumah dan keperluan cahaya dan ruang udara.
-Bagi saiz jendela yang kecil, pemasangan bidai adalah lebih sesuai. Ia lebih ringkas. Mudah diselenggara dan masih mampu menaikkan seri jendela itu sendiri.

2- FUNGSI LANGSIR
-Tetapkan fungsi langsir yang akan diletakkan di ruangan rumah. Kemudian pilihlah jenis design dan fabrik langsir yang sesuai dengan fungsinya.
-Contohnya, fabrik tebal lebih sesuai jika fungsi langsir adalah untuk menebat haba dan bunyi.
-Fabrik lutsinar pula adalah pilihan terbaik bagi menghalang kemasukan terus sinar ultra ungu matahari. Ia juga dapat melindungi penglihatan orang luar dari terus nampak pergerakan dalm kediaman kita sendiri.

3- JENIS BILIK DAN RUANG
-Pemilihan corak dan warna memberi gambaran mengenai keperibadian tuan rumah sendiri.
-Di ruang tamu, pemilihan corak klasik adalah lebih sesuai untuk meraikan tetamu yang kelainan citarasa berbeza.
-Di ruang makan pula, pemilihan yang betul dapat menaikkan kelazatan makanan yang dihidang.
-Begitu juga bilik tidur, corak lembut akan menghasilkan suasana yang lebih harmoni.

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatsapp dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

Langkah-Langkah Bina Rumah Bersama Mahligai Idaman !

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda.

Pelan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima.

Loan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).


Hubungi Kami Sekarang Atau Walk-In Ke Pejabat Kami !

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

012-9377450

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN
PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU
Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534