BLOG MAHLIGAI IDAMAN

Ruangan Kami Membebel Dengan Aktiviti Harian !

ASAS TAPAK RUMAH

Posted on
Pembinaan asas atau tapak rumah amat penting bagi memastikan struktur rumah yang dibina kukuh dan melindungi keselamatan penghuni di dalam rumah. Di sini kami ingin berkongsi 2 jenis asas atau…
BACA ASAS TAPAK RUMAH
Portfolio 83

BANGLO PELANGI INDAH

Posted on
Kini banglo milik klien kami En Azuhar  telah siap dibina sepenuhnya di Bukit Payung, Terengganu  dilengkapi dengan empat bilik tidur dan empat bilik air.
BACA BANGLO PELANGI INDAH

BANGLO IMPIAN HATI

Posted on
Kini banglo milik klien kami Pn Nooriah telah siap dibina sepenuhnya di Kuala Terengganu dilengkapi dengan empat bilik tidur dan dua bilik air.
BACA BANGLO IMPIAN HATI

BANGLO SRI QASEH

Posted on
Kini banglo milik klien kami Pn Shuhaida telah siap dibina sepenuhnya di Machang Kelantan dilengkapi dengan empat bilik tidur dan tiga bilik air…..
BACA BANGLO SRI QASEH
sinki

Sinki Stainless Steel

Posted on
hakak suri rumah bagitahu lah cik Habang korang semua tuu.. Kami nak offer SINKI STAINLESS STEEL 304 yang PREMIUM dan MEWAH jenama MORVAN khas buat uollss semua yang tengah renovate dapur rumah atau…
BACA Sinki Stainless Steel

Masalah Atap Bocor

Posted on
Musim Monsun kian menjelma! Pening kepala atap asyik bocor je!!! Majoriti kes bocor adalah diruang perabung. Ruang ni biasanya diletakkan konkrit simen yang mana sebenarnya masih terdapat ruang rongga lubang…
BACA Masalah Atap Bocor
dekorasi

Tips Dekorasi Ruang Tamu

Posted on
Teknik menggunakan cermin pada dinding selalu digunakan oleh kebanyakan pakar hiasan dalaman adalah salah satu tips dekorasi ruang tamu untuk pastikan ruang nampak lebih luas. Bukan itu saja, cermin hias…
BACA Tips Dekorasi Ruang Tamu

Jenis Perabung Rumah

Posted on
Tak perlu nak fikir sampai 18 kali kan kalau dah nampak design ni kemas dan elegant kan? Perabung banglo 2 tingkat yang mana menjadi pilihan anda?  Perabung Moden atau Perabung Lima??..
BACA Jenis Perabung Rumah
pemilihan mozek

Tips Pemilihan Mozek

Posted on
Jom ikuti tips perbandingan dan sedikit ulasan tentang pemilihan saiz mozek ini. Sebagai tuan rumah perlu menitikberatkan banyak aspek sebelum membuat keputusan untuk memasang mozek di rumah baru nanti…
BACA Tips Pemilihan Mozek
Drive way

Driveway Rumah Cantik

Posted on
“Drive Way” sebenarnya perlu apabila kita bina rumah kerana ia merupakan laluan masuk dari sempadan tanah ke bahagian porch kereta di rumah kita. Dengan adanya “Drive Way” halaman rumah kita akan kelihatan…
BACA Driveway Rumah Cantik