BLOG MAHLIGAI IDAMAN

Ruangan Kami Membebel Dengan Aktiviti Harian !

𝐊𝐫𝐒𝐭𝐞𝐫𝐒𝐚 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐒𝐧𝐠 πƒπšπ₯𝐚𝐦 𝐏𝐞𝐦𝐒π₯𝐒𝐑𝐚𝐧 𝐊𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐀𝐭𝐨𝐫 ?

Posted on
Mari tontoni video short Kriteria Penting Dalam Pemilihan Kontraktor!
Info Lanjut 𝐊𝐫𝐒𝐭𝐞𝐫𝐒𝐚 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐒𝐧𝐠 πƒπšπ₯𝐚𝐦 𝐏𝐞𝐦𝐒π₯𝐒𝐑𝐚𝐧 𝐊𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐀𝐭𝐨𝐫 ?

5 Jenis Pilihan Awning & Cara Pengiraan

Posted on
Kali ini kami nak kongsikan 5 jenis pilihan awning yang sering digunakan oleh kebanyakkan rumah di Malaysia. Seperti yang sedia maklum, Malaysia adalah yang beriklim panas dengan keadaan hujan tidak menentu, pemasangan awning di ruangan luar rumah adalah menjadikan suatu keperluan supaya rumah lebih selesa dimana ianya dapat menjadi tempat berteduh daripada matahari mahupun hujan.
Info Lanjut 5 Jenis Pilihan Awning & Cara Pengiraan

Tips Masuk Rumah Baru

Posted on
Memiliki rumah sendiri memang menjadi idaman semua terumatanya bagi mereka yang dah lama duduk menyewa. Bagi yang tinggal bersama keluarga sebelum ini, kini tibanya masa untuk meguruskan rumah sendiri tapi tahukah anda apakah persedia yang perlu anda buat atau langkah-langkah yang perlu diambil sewaktu masuk rumah baru?
Info Lanjut Tips Masuk Rumah Baru

Banglo Seri Melawi

Posted on
Banglo milik klien kami Puan Rosnani yang telah siap dibina sepenuhnya di Bachok, Kelantan. Banglo yang berkeluasan 2,354 kaki persegi ini menggabungkan ciri-ciri banglo moden iaitu dari segi rekabentuk dalaman dan luaran yang sangat menarik. Banglo ini dilengkapi dengan empat (4) bilik tidur, empat (4) bilik air, satu (1) bilik solat dan juga mempunyai satu (1) bilik stor…
Info Lanjut Banglo Seri Melawi

Banglo Sejati

Posted on
Kini banglo milik klien kami En Khairul Al Hafiz telah siap dibina sepenuhnya di Lubuk Jong, Pasir Mas, Kelantan. Banglo iniΒ  dilengkapi dengan tiga bilik tidur dan dua bilik air. Banglo yang berkeluasan 1,584 kaki persegi ini menggabungkan ciri-ciri banglo moden iaitu dari segi rekabentuk dalaman dan luaran yang sangat menarik…
Info Lanjut Banglo Sejati

Banglo English Style Versi 2 Tingkat

Posted on
Fuh, tak menang tangan pelukis pelan Mahligai Idaman kerana ramai pelanggan bina rumah yang menginginkan design english style ni 😁😁 . Ramai yang tertarik dengan keunikan design banglo dua tingkat ini. Mana tidaknya, design yang ala-ala Inggeris ini akan membuat hati sesiapa yang melihat terus tertarik…
Info Lanjut Banglo English Style Versi 2 Tingkat

Apa Itu Cat Sealer?

Posted on
SEALER merupakan satu bahan untuk melindungi satu permukaan dari pengoksidaan, kemerosotan semula jadi dan penderaan fizikalnya (perbuatan tidak sengaja menyebabkan kerosakan). Ianya juga merupakan cat air berwarna putih yang juga merupakan cat alas untuk lapisan pertama yang diaplikasikan pada dinding batu yang baru atau mengecat semula permukaan.
Info Lanjut Apa Itu Cat Sealer?

Formula Pengiraan Tambun Tanah

Posted on
Khas kepada mereka yang baru beli tanah untuk bina rumah atau dapat tanah pusaka dari ibubapa dan bercadang nak bina rumah. Hari ini kami nak kongsikan sedikit tips tentang kaedah pengiraan kos tambun tanah mungkin dapat membantu anda untuk menyediakan bajet awal untuk tambun tanah anda…
Info Lanjut Formula Pengiraan Tambun Tanah

Asas Tapak Rumah

Posted on
Pembinaan asas atau tapak rumah amat penting bagi memastikan struktur rumah yang dibina kukuh dan melindungi keselamatan penghuni di dalam rumah. Di sini kami ingin berkongsi 2 jenis asas atau…
Info Lanjut Asas Tapak Rumah
sinki

Sinki Stainless Steel

Posted on
hakak suri rumah bagitahu lah cik Habang korang semua tuu.. Kami nak offer SINKI STAINLESS STEEL 304 yang PREMIUM dan MEWAH jenama MORVAN khas buat uollss semua yang tengah renovate dapur rumah atau…
Info Lanjut Sinki Stainless Steel

Masalah Atap Bocor

Posted on
Musim Monsun kian menjelma! Pening kepala atap asyik bocor je!!! Majoriti kes bocor adalah diruang perabung. Ruang ni biasanya diletakkan konkrit simen yang mana sebenarnya masih terdapat ruang rongga lubang…
Info Lanjut Masalah Atap Bocor

Jenis Perabung Rumah

Posted on
Tak perlu nak fikir sampai 18 kali kan kalau dah nampak design ni kemas dan elegant kan? Perabung banglo 2 tingkat yang mana menjadi pilihan anda?Β  Perabung Moden atau Perabung Lima??..
Info Lanjut Jenis Perabung Rumah
pemilihan mozek

Tips Pemilihan Mozek

Posted on
Jom ikuti tips perbandingan dan sedikit ulasan tentang pemilihan saiz mozek ini. Sebagai tuan rumah perlu menitikberatkan banyak aspek sebelum membuat keputusan untuk memasang mozek di rumah baru nanti…
Info Lanjut Tips Pemilihan Mozek