Apa Itu Cat Sealer?

Disini Kami Akan Kongsikan Untuk Anda Mengenai Apa Itu Cat Sealer? Penting?

SEALER merupakan satu bahan untuk melindungi satu permukaan dari pengoksidaan, kemerosotan semula jadi dan penderaan fizikalnya (perbuatan tidak sengaja menyebabkan kerosakan). Ianya juga merupakan cat air berwarna putih yang juga merupakan cat alas untuk lapisan pertama yang diaplikasikan pada dinding batu yang baru atau mengecat semula permukaan.

🔷 Sealer ada dua jenis iaitu minyak dan juga air.
🔷 Sealer jenis minyak susah untuk tanggal.
🔷 Sealer ni jenis air senang tanggal dan boleh dibasuh dengan sabun.
🔷 Ciri-ciri sealer ni juga sama seperti undercoat iaitu gam untuk melekatkan antara cat lama dan cat baru.

Untuk setiap projek Mahligai Idaman, sebelum kerja-kerja cat sealer dijalankan, Kami akan membuat pemeriksaan terlebih dahulu pada permukaan dinding supaya tiada kecacatan pada permukaan dinding sebelum cat, antara contoh-contoh kecacatan adalah:-

🔷 Rekahan halus.
🔷 Plaster tidak kemas.
🔷 Dinding beralun.
🔷 Sisa-sisa simen.
🔷 Plaster kasar.
🔷 Bucu sumbing.
🔷 Frame ada sisa simen.
🔷 Berlubang
🔷 Sisa kapor semasa pemasangan siling kapor.

TIP:
Tempoh masa untuk mengecat sealer bergantung pada cuaca, untuk cuaca hujan atau lembap tidak digalakkan untuk mengecat. Sekurang-kurangnya masa yang diambil untuk dinding kering ialah selama 30 hari kerana masa tu ia akan betul-betul kering. Tempoh minima untuk cat sealer adalah 2 minggu jika musim panas berterusan selama 2 minggu.

Untuk ketahanan cat sealer luaran & dalaman jenama kansai adalah selama 5 tahun

Ingin dapatkan khidmat konsultansi tentang bina rumah secara 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔??? Jom call terus atau emelkan kepada Pegawai Pemasaran kami dengan KLIK link dibawah:

Jom call terus atau emelkan kepada Pegawai Pemasaran kami dengan KLIK link dibawah:

Atau anda juga boleh terus Whatsapp kepada pegawai pemasaran:

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatsapp dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

Langkah-Langkah Bina Rumah Bersama Mahligai Idaman !

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda.

Pelan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima.

Loan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).


Hubungi Kami Sekarang Atau Walk-In Ke Pejabat Kami !

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

012-9377450

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN
PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU
Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534