Ape Tu Jubin dan Terdapat Pelbagai Jenis Ke?

Mari Baca Tips Ringkas Yang Kami Sediakan Untuk Anda Ketahui Lebih Lanjut.

jubin

Jubin ialah kepingan bahan tahan lasak seperti seramik, batu, logam atau kaca diproses yang umumnya digunakan untuk menutup atap, lantai, dinding atau objek lain seperti meja. Jubin terbahagi kepada banyak jenis. Antaranya adalah:

1) Jubin Badan Penuh (Full Body)

Jubin badan penuh adalah sejenis jubin seramik yang tidak bercahaya, bahan dan warna depan dan belakangnya adalah sama. Ia mempunyai rintangan anti-gelincir dan memakai yang baik. Skop yang berkenaan digunakan secara meluas di dalam dewan, koridor dan laluan pejalan kaki luar dan lantai lain, biasanya kurang digunakan di dinding.

2) Jubin Kaca

Permukaan jubin kaca itu dirawat dengan suhu tinggi kaca dan tekanan tinggi. Jubin seramik ini terdiri daripada dua bahagian, embrio bumi dan permukaan kaca. Fungsi glaze adalah untuk meningkatkan keindahan jubin seramik dan memainkan peranan anti-fouling yang baik iaitu menangani dan menghalang pertumbuhan organisma di bawah permukaan air.

3) Jubin Vitrified

Permukaan jubin vitrified, seperti kaca, umumnya licin dan cerah. Kelebihan jubin vitrified adalah warna-warni lembut dan mesra alam.

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatapps dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

LANGKAH-LANGKAH BINA RUMAH BERSAMA MAHLIGAI IDAMAN

Hubungi Kami Sekarang!

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

MAHLIGAI IDAMAN DEVELOPMENT SDN BHD (1263469-H)

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN

PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU

Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534