PINTU HDF MOLEK KE? DOH PINTU KAYU DOK MOLEK KE? JADI TERDAPAT PELBAGAI PERSOALAN MENGENAI PINTU KATU DAN PINTU HDF. JADI MARI TENGOK TIPS YANG KAMI CERITAKAN DI BAWAH SUPAYA SEGALA PERSOALAN YANG ADA DI MINDA ANDA AKAN TERJAWAB..

Kayu adalah bahan utama yang biasa digunakan untuk membuat pintu kayu di Malaysia. Memang terdapat banyak kelemahan untuk menggunakan pintu kayu, walaupun begitu pintu kayu mudah diukir dan direkabentuk. Selain itu, pintu High Density Fiberboard (HDF) juga biase digunekan. Pintu HDF mengandungi penggunaan papan serat dengan tingkat kepadatan yang tinggi. Pintu ini menggunakan kayu keras yang sudah melalui proses pengeringan sehingga hampir tiada lembapan.

𝟏) 𝐏𝐢𝐧𝐭𝐮 𝐊𝐚𝐲𝐮 𝐒𝐨𝐥𝐢𝐝 -Mudah disesuaikan dengan apa-apa jenis model rumah. -Pintu kayu yang berkualiti akan lebih tahan lama. -Mempamerkan imej yang klasik dan natural. -Harga yang berpatutan. 𝐊𝐞𝐥𝐞𝐦𝐚𝐡𝐚𝐧 : -Berlaku proses kembang dan kecut.

𝟐) 𝐏𝐢𝐧𝐭𝐮 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐃𝐞𝐧𝐬𝐢𝐭𝐲 𝐅𝐢𝐛𝐫𝐞 (𝐇𝐃𝐅) -Cantik, berkualiti tinggi dan elegan. -Tidak mudah calar dan tahan lama. 𝐊𝐞𝐥𝐞𝐦𝐚𝐡𝐚𝐧 : -Harga yang agak mahal -Jika terdedah kepada kelembapan yang tinggi akan berlaku proses kembang kecut.

Langkah-langkah bina rumah bersama

Langkah 1

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Langkah 2

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan

Langkah 3

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Langkah 4

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Ingin tahu lebih lanjut? Telefon nombor hotline kami di bawah

Ingin tahu lebih lanjut? klik button di bawah untuk bercakap dengan pegawai pemasaran kami

Dapatkan konsultasi percuma bina rumah di mahligai idaman

1 Step 1
Pekerjaan
Pinjaman
Tanah
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU

Daftar Newsletter

1 Step 1

langgan newsletter Mahligai Idaman untuk info terbaru dan pelan banglo percuma 

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
0
Likers
0
Followers
0
Subscribers
0
Tweets

© Hakcipta terpelihara Mahligai Idaman Development Sdn Bhd