This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Artikel Umum

/Artikel Umum

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!!

By | 2017-10-10T10:03:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , |

SUSAHNYAAA…. NAK BUAT “BUDGETING” NI!! Ini lah antara perkara yang menjadi topik bualan HANGAT di kala merancang untuk membina atau membeli sebuah RUMAH IMPIAN..Betul tak??..Ya, sudah semestinya!..Jika anda berhasrat memiliki sebuah rumah adalah PENTING untuk mempunyai perancangan yang JELAS dan BIJAK berkaitan perbelanjaan kewangan atau “budgeting” ini. . Perancangan secara JELAS dan BIJAK?? Semestinya, [...]

Okeh..Letss goooo!

By | 2017-10-10T10:03:01+00:00 October 10th, 2017|Categories: Artikel Umum, Progres Rumah|Tags: , , , , , , , , |

Alhamdullilah..sebuah lagi projek baru bakal dibina di Kubang Kerian.. Minggu lepas pegawai tapak kami telah memantau keadaan tapak baru ini dan penilaian telah dilakukan akan kerja2 awal dan kos yang akan terlibat. . Hopefully, semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya..haa..admin ada share sikit 3D bagi rumah ini..Fuhhh..memang terbaikk.. Apapun ini teaser sahaja..tunggu [...]

RUMAH MODEN ALAF BARU….BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?

By | 2017-10-02T11:42:18+00:00 September 6th, 2017|Categories: Artikel Umum, Berita Semasa|Tags: , , , , , |

"RUMAH MODEN ALAF BARU....BETUL KE ATAU RECYCLE BALIK DESIGN?" Tahukah anda semua, rumah yang disebut sebut design moden ni sebenarnya, dah tahun 1980an lagi dah wujud. Haa...igt orang dulu dulu xmaju ke... Basically, design moden hari ni adalah design lama yg diberi nafas baru. Cuba tengok gmbr Abg Wan share ni, ni adalah kawasan [...]

3D Decorative Wall Panel

By | 2017-10-02T11:43:19+00:00 June 13th, 2017|Categories: Artikel Umum, Jual Beli, Tips Bina Rumah|Tags: , , |

Sebenarnya, bulan April lepas semasa Mahligai Idaman berada di Canton Fair, kami terpesona dengan satu booth ini dan lama jugalah kami duduk lepak situ sambil bertanya macam macam soalan kepada pengilang. Merecik Hawau tak bila tengok ruang tamu mahupun bilik tidur dihiaskan dengan 3D Decorative Wall Panel di ruang dinding. Seiras hiasan hotel 5 [...]

Stairway to Heaven

By | 2017-10-02T11:43:21+00:00 June 13th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , |

Stairway to Heaven Ini adalah contoh tangga yang dibina Mahligai Idaman bagi sebuah banglo klien kami di Kota Bharu. Tangga konsep macam ni sebenarnya dari sudut pembuatannya ada sedikit susah nak dibuat sebab banyak formwork anak tangga perlu dibuat. Dari pandangnya nampak ala tangga rumah moden, cuma kami dari pandang sudut lain, kalau nak [...]

Video: Banglo Kg.Belimbing Tanah Merah

By | 2017-10-02T11:43:23+00:00 June 11th, 2017|Categories: Artikel Umum, Tips Bina Rumah, Videos|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Video: Banglo Siap di Tanah Merah, Kelantan Jom saksikan ruang dalaman banglo siap Mahligai Idaman di Tanah Merah, Kelantan. Saiz banglo : 2104 kaki persegi Bilik : 4 Bilik Air : 3 Harga (asas) : RM 284,000

Jauh perjalanan luas pemandangan..

By | 2017-10-02T11:43:30+00:00 June 6th, 2017|Categories: Artikel Umum, Berita Semasa, Jual Beli|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Jauh perjalanan luas pemandangan.. Hari ini team Marketing kami berada di Kuala Berang bagi perbincangan dengan pelanggan berkenaan dengan proses bina rumah. Bagi anda yang berada di Kelantan dan Kuala Terengganu berminat untuk membina rumah dan ingin mengetahui berkenaan dengan proses bina rumah boleh terus datang ke ofis kami ataupon boleh hubungi kami di talian; [...]

Kunjungan Pelanggan Hari Ini!

By | 2017-10-02T11:43:52+00:00 June 4th, 2017|Categories: Artikel Umum, Berita Semasa, Progres Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Kunjungan pelanggan ke pejabat kami tidak putus - putus walaupun dibulan puasa bagi membincangkan tentang proses bina rumah dan melihat sendiri barang - barang di Showroom kami. Jadi, anda yang berminat untuk Bina Rumah kami amat mengalu - alukan kedatangan anda.

UPVC ganti Aluminium?

By | 2017-10-02T11:43:54+00:00 June 4th, 2017|Categories: Artikel Umum, Jual Beli, Progres Rumah, Tips Bina Rumah|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

UPVC GANTI ALUMINIUM? Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Julung kalinya, taklimat penggunaan rangka tetingkap daripada UPVC telah diadakan di Kota Bharu, Kelantan seminggu sebelum bulan puasa dengan speaker diimport khas Mahligai Idaman dari Shanxi, China ??. Oh bagi bagi belum tahu, kami banyak bekerjasama dengan pengilang bahan binaan dari luar negara dan ini juga [...]

Hubungi Kami ? sila tekan DISINI
+ +