TANAH MERAH : 5 LOT TANAH BANGLO ALOR PASIR

Pakej Tanah dan Bina Rumah Untuk Dimiliki Dengan Harga Mampu Milik.

Pakej Rumah yang terletak di Alor Pasir, Tanah Merah ini terdapat sebanyak 5 lot banglo dengan keluasan tanah yang cukup berbaloi dengan harga jualan pasaran semasa. Harga hampir separuh lebih rendah dari harga pasaran semasa di kawasan ni. Jimat banyak jika dapatkan segera. Minima saiz tanah 5500 kaki persegi, sangat selesa untuk kediaman masing-masing.

Lokasi tanah lot banglo ini sangat strategik kerana lokasinya hanya 360 meter ke Klinik Desa dan 1.2km ke Sekolah Kebangsaan Alor Pasir serta 1.3km ke Masjid Mukim menyebabkan kawasan ini menjadi tumpuan orang ramai untuk menetap disini.

Pakej Rumah yang terletak ini terdapat pelbagai juga kemudahan asas seperti Masjid, Sekolah, Klinik Desa dan sebagainya. Selain daripada kemudahan asas, lokasi tapak Alor Pasir, Tanah Merah ini juga merupakan kawasan bebas banjir. Jadi tidak menjadi kerisauan kepada pelanggan untuk bina rumah di kawasan ini. Minima keluasan tanah adalah 5500 kaki persegi yang mana sangat sesuai untuk bina sebuah banglo keselesaan ahli keluarga.

Rekabentuk rumah yang dibina mengikut lakaran 3D yang pilih oleh pelanggan sendiri. Kami juga menyediakan khidmat konsultansi secara percuma untuk bakal pelanggan yang ingin dapatkan maklumat lanjut tentang Pakej Tanah dan Bina Rumah.

Selain daripada pembinaan rumah, khidmat syarikat turut membabitkan urusan lengkap pembinaan rumah termasuk  urusan kelulusan pembinaan daripada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), perkhidmatan melukis pelan, dan urusan pinjaman sama ada melalui pinjaman perumahan bank swasta atau Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA).

Jangan lepaskan peluang ini! Miliki Rumah Idaman Anda sekarang.

NOTA: sila rujuk table di sebelah untuk melihat status lot sudah di dijual atau masih ada.

LOTLUASSTATUS
PT10115500 KPSAVAILABLE
PT10125500 KPSAVAILABLE
PT10135500 KPSAVAILABLE
PT10145500 KPSAVAILABLE
PT10155500 KPSAVAILABLE
PT10165500 KPSAVAILABLE
PT10175500 KPSAVAILABLE

PETA LOKASI DAN TAPAK PERUMAHAN

VIDEO LOKASI

LOKASI TAPAK

  • 360 meter ke Klinik Desa Alor Pasir
  • 1.3 km ke Masjid Mukim Alor Pasir
  • 1.2 km ke Sekolah Kebangsaan Alor Pasir
  • Berdekatan dengan jalan utama
  • Berdekatan dengan segala kemudahan sedia ada
  • Kawasan bebas banjir.

PETA UNTUK KE TAPAK

Pilih antara dua jenis pelan?

Pilih pakej pelan bersesuaian sebagai langkah pertama membina Mahligai Idaman anda atau anda juga boleh melihat koleksi pelan rumah kami disini – “Koleksi Pelan Rumah MI”.

Masih tiada yang berkenan? Jom bina rumah mengikut citarasa dan reka bentuk yang anda suka! “Anda Reka Kami Bina”.

  • 1200 KPS
  • 3 BILIK
  • 2 TANDAS

Harga Bermula Serendah

RM305,000

(Harga Asas Rumah)

DESIGN A

DESIGN B

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatsapp dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

Langkah-Langkah Bina Rumah Bersama Mahligai Idaman !

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda.

Pelan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima.

Loan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).


Hubungi Kami Sekarang Atau Walk-In Ke Pejabat Kami !

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

012-9377450

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN
PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU
Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534