MACHANG : 2 Lot Tanah KG PAK GOMBAK

Pakej Tanah dan Bina Rumah Untuk Dimiliki Dengan Harga Mampu Milik.

Pakej Rumah Lot Banglo di Kg. Pak Gombak, Machang, ini terdapat sebanyak 2 lot banglo dengan keluasan tanah minima 5141 kaki persegi yang mana cukup berbaloi dengan harga jualan pasaran semasa. Harga hampir separuh lebih rendah dari harga pasaran semasa di kawasan ni. Jimat banyak jika dapatkan segera. Minima saiz tanah 5141 kaki persegi, sangat selesa untuk kediaman masing-masing. 

Lokasi tanah lot banglo Kg. Pak Gombak, Machang sangat strategik kerana terletak berdekatan dengan Masjid Mukim Hutan Puteh. Lokasinya hanya 400 meter ke Masjid Mukim Hutan Puteh dan 450 meter sahaja dengan Desa Kg. Simpul Berlubang menyebabkan kawasan ini menjadi tumpuan orang ramai untuk menetap disini.

Selain daripada pembinaan rumah, khidmat syarikat turut membabitkan urusan lengkap pembinaan rumah termasuk perkhidmatan melukis pelan, urusan kelulusan pembinaan daripada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan urusan loan pinjaman sama ada melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman perumahan bank swasta.

Pakej Rumah Lot Kg. Pak Gombak, Machang ini terdapat pelbagai juga kemudahan asas dan lokasinya juga merupakan kawasan bebas banjir. Jadi tidak menjadi kerisauan kepada pelanggan untuk bina rumah di kawasan ini. Minima keluasan tanah adalah 5141 kaki persegi yang mana sangat sesuai untuk bina sebuah banglo keselesaan ahli keluarga. Rekabentuk rumah yang dibina mengikut lakaran 3D yang pilih oleh pelanggan sendiri.

Kami juga menyediakan khidmat konsultansi secara percuma untuk bakal pelanggan yang ingin dapatkan maklumat lanjut tentang Pakej Tanah dan Bina Rumah. Urusan pinjaman LPPSA dan Bank tempatan juga kami akan uruskan.

Jangan lepaskan peluang ini! Miliki Rumah Idaman Anda sekarang.

NOTA: sila rujuk table di sebelah untuk melihat status lot sudah di dijual atau masih ada.

LOTSIZE (KPS)STATUSHARGA
PT 27755704 KPSAVAILABLERM89,000
PT 27766200 KPSAVAILABLERM89,000

PETA LOKASI DAN TAPAK PERUMAHAN

VIDEO LOKASI

LOKASI TAPAK

 • 3.7 KM dari Jalan Utama Kota Bharu – Kuala Krai
 • 10 KM ke Bandar Machang
 • Berdekatan Sekolah Kebangsaan Sungei Bagan
 • Berdekatan Maahad Syamsul Maarif
 • Berdekatan Sekolah Menengah (Sains) Machang
 • Berdekatan Klinik Kesihatan Labok
 • Kawasan bebas banjir
 • Betul-betul bersebelahan Cadangan Pembangunan Bandar Baru Sungai Bagan seluas 3000 ekar yang akan dibangunkan oleh PKINK

PETA UNTUK KE TAPAK

PAKEJ TANAH DAN BINA RUMAH

Pilih antara dua jenis pelan?

Pilih pakej pelan bersesuaian sebagai langkah pertama membina Mahligai Idaman anda atau anda juga boleh melihat koleksi pelan rumah kami disini – “Koleksi Pelan Rumah MI”.

Masih tiada yang berkenan? Jom bina rumah mengikut citarasa dan reka bentuk yang anda suka! “Anda Reka Kami Bina”.

 • 1000 KPS
 • 3 BILIK
 • 2 TANDAS

Harga Bermula Serendah

RM255,000

(Harga Asas Rumah)

DESIGN A

DESIGN B

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatapps dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

LANGKAH-LANGKAH BINA RUMAH BERSAMA MAHLIGAI IDAMAN

Hubungi Kami Sekarang!

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

MAHLIGAI IDAMAN DEVELOPMENT SDN BHD (1263469-H)

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN

PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU

Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534