Pakej Tanah & Bina Rumah Untuk Dimiliki Dengan Harga Mampu Milik

Dua (2) tanah lot untuk dijual di Padang Pak Amat, Pasir Puteh dengan keluasan tanah yang cukup berbaloi mengikut harga jualan pasaran semasa. Ini adalah harga hampir separuh lebih rendah dari harga pasaran semasa di kawasan ni. Jimat banyak jika dapatkan segera. Minima saiz tanah 5500 kaki persegi, sangat selesa untuk kediaman masing-masing. Lokasi tanah lot banglo Padang Pak Amat, Pasir Puteh sangat strategik kerana terletak berdekatan dengan kawasan kemudahan asas.

Lokasinya hanya 1.0 kilometer daripada Sekolah Menengah Kebangsaan Sains Puteh, 2.4 kilometer ke Jalan Utama (Kota Bharu – Terengganu) serta 2.6 kilometer ke Masjid Mukim Padang Pak Amat menyebabkan kawasan ini menjadi tumpuan orang ramai untuk menetap disini.

Lot tanah banglo Padang Pak Amat, Pasir Puteh ini juga terdapat pelbagai kemudahan asas seperti masjid, pasar dan sebagainya. Minima keluasan tanah adalah 5500 kaki persegi yang mana sangat sesuai untuk bina sebuah banglo keselesaan ahli keluarga.

Rekabentuk rumah yang dibina mengikut lakaran 3D yang pilih oleh pelanggan sendiri. Kami juga menyediakan khidmat konsultansi secara percuma untuk bakal pelanggan yang ingin dapatkan maklumat lanjut tentang Pakej Tanah dan Bina Rumah.

Jangan lepaskan peluang ini! Miliki Rumah Idaman Anda sekarang.

LOTSIZE (KPS)STATUS
PT49185198 KPSAVAILABLE
PT49195198 KPSNOT AVAILABLE
PT49365500 KPSNOT AVAILABLE
PT49405478 KPSAVAILABLE

NOTA:
Sila rujuk table di untuk melihat status lot sudah di dijual atau masih ada atau klik pada butang layout penuh di atas.

PETA & LOKASI TAPAK

LOKASI TAPAK

  • 1.0km Sek Men Sains Puteh
  • 2.4km Jalan Utama (Kota Bharu – Kuala Terengganu)
  • 2.6km Masjid Mukim Padang Pak Amat
  • 2.7km Sek Men Agama (Arab) Khariah
  • 3.0km Bernas Pasir Puteh
  • 5.7km Hospital Tengku Anis Pasir Puteh

HARGA & CONTOH DESIGN


📌 Harga Bermula Serendah 📌

RM 302,000

(Harga Asas Rumah)
  • 1200 KPS
  • 3 BILIK
  • 2 TANDAS

Pilih antara dua jenis pelan?

Pilih pakej pelan bersesuaian sebagai langkah pertama membina Mahligai Idaman anda atau anda juga boleh melihat koleksi pelan rumah kami disini – “Koleksi Pelan Rumah MI“.

Masih tiada yang berkenan? Jom bina rumah mengikut citarasa dan reka bentuk yang anda suka! “Anda Reka Kami Bina”.

DESIGN A

DESIGN B

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatsapp dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

Langkah-Langkah Bina Rumah Bersama Mahligai Idaman !

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda.

Pelan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima.

Loan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).


Hubungi Kami Sekarang Atau Walk-In Ke Pejabat Kami !

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

012-9377450

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN
PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU
Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534