KETEREH : 1 Lot Tanah Banglo MUKIM PANGKAL KALONG

Pakej Tanah dan Bina Rumah Untuk Dimiliki Dengan Harga Mampu Milik.

Pakej Rumah Lot Banglo Mukim Pangkal Kalong Ketereh, Kelantan ini terdapat sebanyak 28 lot banglo dengan keluasan tanah minima 5350 kaki persegi yang mana cukup berbaloi dengan harga jualan pasaran semasa. Harga hampir separuh lebih rendah dari harga pasaran semasa di kawasan ni. Jimat banyak jika dapatkan segera. Minima saiz tanah 5350 kaki persegi, sangat selesa untuk kediaman masing-masing. 

Lokasi Lot Banglo Mukim Pangkal Kalong Ketereh, Kelantan ini sangat strategik kerana hanya 1.0 KM dari Sekolah Kebangsaan Pangkal Kalong, 2.4 KM ke Masjid Mukim Pangkal Kalong, 3.7 KM ke Politeknik Kota Bharu, 4.3 KM ke Klinik Kesihatan Kok Lanas dan 6.1 KM ke Pekan Ketereh. Berdekatan dengan segala kemudahan sedia ada.

Selain daripada pembinaan rumah, khidmat syarikat turut membabitkan urusan lengkap pembinaan rumah termasuk perkhidmatan melukis pelan, urusan kelulusan pembinaan daripada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan urusan loan pinjaman sama ada melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman perumahan bank swasta.

Lot Banglo Mukim Pangkal Kalong Ketereh, Kelantan ini merupakan kawasan bebas banjir. Jadi tidak menjadi kerisauan kepada pelanggan untuk bina rumah di kawasan ini. Minima keluasan tanah adalah 5350 kaki persegi yang mana sangat sesuai untuk bina sebuah banglo keselesaan ahli keluarga. Rekabentuk rumah yang dibina mengikut lakaran 3D yang pilih oleh pelanggan sendiri.

Kami juga menyediakan khidmat konsultansi secara percuma untuk bakal pelanggan yang ingin dapatkan maklumat lanjut tentang Pakej Tanah dan Bina Rumah. Urusan pinjaman LPPSA dan Bank tempatan juga kami akan uruskan.

Jangan lepaskan peluang ini! Miliki Rumah Idaman Anda sekarang.

NOTA: sila rujuk table di sebelah untuk melihat status lot sudah di dijual atau masih ada.

LOTLUASSTATUS
PT00026276 KPSSOLD

PETA LOKASI DAN TAPAK PERUMAHAN

VIDEO LOKASI

LOKASI TAPAK

 • 900m ke Klinik Desa Pangkal Kalong
 • 1.0 KM dari Sekolah Kebangsaan Pangkal Kalong
 • 2.4 KM ke Masjid Mukim Pangkal Kalong
 • 3.7 KM ke Politeknik Kota Bharu
 • 4.3 KM ke Klinik Kesihatan Kok Lanas
 • 6.1 KM ke Pekan Ketereh
 • Berdekatan dengan segala kemudahan sedia ada
 • Kawasan bebas banjir.

PETA UNTUK KE TAPAK

PAKEJ TANAH DAN BINA RUMAH

Pilih antara dua jenis pelan?

Pilih pakej pelan bersesuaian sebagai langkah pertama membina Mahligai Idaman anda atau anda juga boleh melihat koleksi pelan rumah kami disini – “Koleksi Pelan Rumah MI”.

Masih tiada yang berkenan? Jom bina rumah mengikut citarasa dan reka bentuk yang anda suka! “Anda Reka Kami Bina”.

 • 1000 KPS
 • 3 BILIK
 • 2 TANDAS

Harga Bermula Serendah

RM270,000

(Harga Asas Rumah)

DESIGN A

DESIGN B