english style
0
Luas (kps)
0
Bilik
0
Tandas

Banglo satu tingkat milik klien kami yang telah siap dibina sepenuhnya terletak di Kubang Kerian, Kelantan. Banglo ini berkeluasan 2,206 kaki persegi mempunyai lima bilik tidur dan enam bilik air. Banglo ini menggabungkan ciri-ciri banglo moden yang berkonsepkan ‘English Style' seperti rekabentuk rumah dan penggunaan perabot dalaman serba putih dan moden. Dari segi penggunaan tona warna pula, pemilik memilih warna putih sebagai warna utama membuatkan banglo ini kelihatan luas dan mewah.

Jom melawat rumah english style secara Virtual Tour. Anda boleh melihat keseluruhan ruang dan bilik rumah ini dengan memandang sekeliling menggunakan mouse atau jari anda pada ruangan di sebelah.

Testimoni Pelanggan

Pakej Gold

RM320,000
Harga Asas

Spesifikasi

  • Ketinggian lantai 12' Ketinggian lantai ke beam atas sebanyak 12' adalah lebih tinggi dari mana-mana standard asas pembinaan sekaligus memberikan ruang yang lebih luas
  • Pintu Security Door Pintu utama dua-daun dan pintu belakang satu-daun
  • Laminate flooring Laminate flooring diberikan standard untuk semua ruang di dalam rumah kecuali bilik air dan dapur
  • Mozek lantai penuh Penggunaan mozek penuh pada ruang dapur, bilik air dan porch kereta
  • Mozek dinding tandas penuh Mozek dinding lantai penuh di bilik air utama
  • Pendawaian Tiga Fasa Pendawaian elektrik 3-phase pada keseluruhan rumah
  • Punca aircond dan air panas Percuma dua punca aircond dan satu punca air panas
  • Siling bertingkat Siling bertingkat percuma tanpa lampu di ruang tamu
Banglo english style ini dibina dengan spesifikasi asas Pakej Gold dan beberapa penambahan dari sudut design seperti pemasangan cornice pada tingkap rumah, tambahan table top pada wash area, naiktaraf tandas bilik tidur utama iaitu pemasangan bath tub dan fully tiles, naiktaraf tingkap dengan menggunakan frame putih dan cermin hijau serta naiktaraf decorative ceiling (GRM Composite Wood) pada ruang tengah.

Klik pada dua button di bawah untuk melihat perbezaan spesifikasi di antara Pakej Silver dan Pakej Gold yang ditawarkan oleh Mahligai Idaman.
Terima kasih Mahligai Idaman kerana merealisasi impian saya untuk miliki rumah idaman berkonsepkan English Style. Saya sangat bersyukur dan menghargai setiap hasil kerja yang diberikan oleh Mahligai Idaman.
Pn Faeza
Kubang Kerian, Kelantan
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Langkah-langkah bina rumah bersama Mahligai Idaman

Langkah 1

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Langkah 2

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan

Langkah 3

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Langkah 4

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Ingin tahu lebih lanjut? Telefon nombor hotline kami di bawah

Ingin tahu lebih lanjut? klik button di bawah untuk bercakap dengan pegawai pemasaran kami

Dapatkan konsultasi percuma bina rumah di mahligai idaman

Hubungi Kami

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di sebelah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter dan Whatsapp atau cetak page ini menggunakan button Print.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print