Tips Buat Rumah Nampak Lebih Luas

Tips Buat Rumah Nampak Lebih Luas

Jom Baca Dengan Lebih Lanjut Tips Buat Rumah Nampak Lebih Luas

𝗧𝗜𝗣𝗦 𝗕𝗨𝗔𝗧 𝗥𝗨𝗠𝗔𝗛 𝗡𝗔𝗠𝗣𝗔𝗞 𝗟𝗘𝗕𝗜𝗛 𝗟𝗨𝗔𝗦

Raya dah nak dekat ni? rumah belum kemas lagi yer? alang-alang nk kemaskan rumah tu.. Apa kata kami kongsikan tips buat rumah nampak lebih luas dan nampak menarik 😉

1 – Pɪʟɪʜ ᴡᴀʀɴᴀ ʏᴀɴɢ ᴛᴇʀᴀɴɢ ᴅᴀɴ ʟᴇᴍʙᴜᴛ

Menurut The Spruce, warna hijau dan warna biru akan memberi kesan yang sangat optimum kepada pandangan mata seseorang. Di mana warn aini tampak sesebuah Kawasan menjadi lebih lega dan luas. Anda mungkin mempunyai warna kegemaran sendiri, namun adalah penting untuk memilih warna yang terang, lembut dan sejuk (soft and cool).

2 – Pᴀᴅᴀɴᴋᴀɴ ᴡᴀʀɴᴀ

Selain pemilihan warna yang lembut dan cerah, gabungan antara warna jua memberi kesan yang menarik. Justeru, gabungan perabot dan warna langsir atau dinding jua boleh menampakkan ruang menjadi luas.

3 – Lᴇʙɪʜ ᴄᴀʜᴀʏᴀ, ʟᴇʙɪʜ ʟᴜᴀs!

Buka pintu dan tingkap dengan luas pada siang hari untuk manfaatkan cahaya dari luar. Gunakan lampu untuk menghiaskan dan meluaskan lagi ruang rumah anda. Apabila sesebuah kawasan dilimpahi cahaya, tidak kiralah cahaya semulajadi atau cahaya lampu, pasti Nampak lagi luas.

4 – Lᴇᴛᴀᴋ ᴄᴇʀᴍɪɴ

Penggunaan permukaan cermin dan lutsinar (see-through) juga dapat membantu dalam membuat sebuah ruang nampak lebih luas. Misalnya, meletakkan skrin mandi yang legap (opaque) akan membahagi ruang yang semamangnya sudah sempit. Jika digantikan dengan skrin lutsinar dan tanpa bingkai, secara semulajadi ia tidak lagi kelihatan begitu merimaskan.

Begitu juga dengan menggunakan cermin. Satu atau dua cermin tinggi dan besar yang diletakkan pada dinding, serta merta meluaskan lagi pemandangan dalam rumah.

5 – ‘Sᴇᴍʙᴜɴʏɪᴋᴀɴ ʙᴀʀᴀɴɢ’

Cuba sembunyikan barang-barang kecil yang boleh kelihatan berterabur dan padat dari pandangan mata contohnya sembunyikan di sebalik tabir, belakang pintu atau susun di rak-rak. Dengan ini, ruang akan Nampak lebih kemas, teratur dan lebih penting, kelihatan luas.

| #Tips Buat Rumah Nampak Lebih Luas | #Mahligai Idaman Miliki Rumah Idaman Anda |

Ingin dapatkan khidmat konsultansi tentang bina rumah secara 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔??? Hubungi sekarang pegawai pemasaran kami atau melalui whatsapp dengan KLIK link dibawah:

𝗪𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽:

Nak Share Page Ni?

Klik ikon-ikon media sosial di bawah untuk share page ini kepada pasangan, rakan-rakan dan kenalan anda melalui Facebook, Twitter, Whatsapp dan lain-lain social media dengan menggunakan button share.

Langkah-Langkah Bina Rumah Bersama Mahligai Idaman !

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda

Pelan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Loan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).

Info

Jumpa kami untuk konsultasi percuma tanpa komitmen untuk membina rumah impian anda. Lihat koleksi pelan-pelan rumah menarik kami dan bincang kesesuaian rumah berdasarkan bajet dan kehendak anda.

Pelan

Proses pinjaman akan diuruskan pihak kami samada untuk pinjaman kerajaan melalui Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) atau pinjaman swasta melalui bank. Pembiayaan secara tunai turut diterima.

Loan

Pelan rumah akan dilukis mengikut spesifikasi pelanggan dan pelan kemudiannya disahkan oleh jurutera bertauliah sebelum dihantar ke Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk kelulusan pembinaan.

Bina

Seterusnya, pembinaan akan diuruskan oleh pihak Mahligai Idaman dengan servis terbaik dan urusan pembinaan selesai sehingga rumah menerima Sijil Kelayakan Duduk (SKD).


Hubungi Kami Sekarang Atau Walk-In Ke Pejabat Kami !

Hubungi pihak kami sekarang untuk penerangan lebih lanjut dan dapatkan khidmat konsultasi secara PERCUMA dengan membuat panggilan terus kepada number telefon di bawah, whatapps, emel menggunakan borang yang disediakan atau anda boleh walk-in ke pejabat kami.

012-9377450

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN KELANTAN
PT 392, Jalan Kuala Krai,
Bandar Baru Tunjung,
(Belakang Bank Islam Tunjong),
Jalan Kuala Krai, 15100 Kota Bharu,
Kelantan.

09-7480888

PEJABAT MAHLIGAI IDAMAN TERENGGANU
Lot 30864, Taman Yayasan Terengganu,
Jln. Lapangan Terbang,
Kg. Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu.

09-6904534